tag:blogger.com,1999:blog-56787471887775192062024-02-21T04:22:39.143+02:00Aperitiivista aveciinArvioita Helsingin ravintoloista ja kahviloistaUnknownnoreply@blogger.comBlogger103125tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-73350376899600766822014-12-20T13:24:00.001+02:002014-12-20T13:24:54.817+02:00Sinne Helsinki<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Porvoossa mainetta niittänyt ravintola <a href="http://www.sinnehelsinki.fi/">Sinne</a> avasi syksyllä ravintolan Helsinkiin. Vastaanotto on ollut hyvä, ja pöytä ravintolaan on syytä varata ajoissa. Sinne kuitenkin kompastuu samaan haasteeseen kuin moni muukin hyvä ravintola: palvelu on vähintään epätasaista.<br />
<br />
Kompastelu alkaa jo aperitiiveista, sillä tarjoilijan tulkinta maustetusta tomaattimehusta on lasi tomaattimehua ja pullo Tabascoa asiakkaan eteen. Viiden ruokalajin yllätysmenun alku ei ole sen parempi, sillä jo ensimmäisessä ruokalajissa oli jätetty huomioimatta etukäteen ilmoitetut ruokarajoitteet. <br />
<br />
Ruoka Sinnessä on hyvää muttei niin loistavaa, että kompensoisi sekavan palvelun. Tarjoilijoita käy pöydässä useita, eivätkä kaikki ole lainkaan perillä ruokailun vaiheesta. Parasta Sinnessä oli talon erinomainen leipä. <br />
<br />
Helsingistä löytyy paljon parempiakin ravintoloita, joissa hyvän ruoan lisäksi saa myös asiantuntevaa palvelua.<br />
<br /></div>
SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-61485982313410026372014-08-15T14:19:00.000+03:002014-08-15T14:19:00.576+03:00Lusikka<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Ravintolatarjonta Helsingissä alkaa olla loistava. Bistron hinnoilla saa viimeisteltyjä ja huolella koottuja annoksia mm. Passiosta, Kuukuusta ja nyt myös <a href="http://www.ravintolalusikka.fi/">Lusikasta</a>. Harvalla alalla näkee vastaavaa ammattiylpeyttä ja omistautumista kuin yrittäjälähtöisten ravintoloiden keittiöissä.<br />
<br />
Tervetullut kehitys Helsingin ravintoloissa on myös ilmeinen panostaminen palveluun. Kun hyvää ruokaa saa kohtuulliseen hintaan jo monesta paikasta, palvelulla voi erottua. Lusikassa palvelukin on kohdallaan: se on persoonallista ja asiantuntevaa.<br />
<br />
Lusikan yllätysmenu on täynnä rohkeita ja raikkaita annoksia, ja kasviruoilla on mukavan suuri osuus. Erityisen onnistunut oli alkuruoaksi tarjoiltu fenkolikeitto.<br />
<br />
Helsingin ravintolatarjonnassa on vielä muutamia puutteita, joista yksi ilmeinen on perheravintoloiden puute. Perheravintola tarkoittaa yhä McDonald’sia, sillä missään laadukkaassa ravintolassa ei ole leikkinurkkaa, joka mahdollistaisi aterioinnin myös pitkän kaavan mukaan, kun lapsi on mukana menossa.<br />
<br /></div>
SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-56434584130300241562014-08-12T16:01:00.001+03:002014-08-12T16:01:29.938+03:00PassioKeväällä avattu <a href="http://passiodining.fi/">Passio</a> työntyy nyt jo melko ruuhkaiselle bistrohintaisten ravintoloiden tontille ja yltää heti lajissaan kärkijoukkoon. Kolmen ruokalajin menu maksaa 45 euroa ja on oikeasti viiden ruokalajin menu. Keittiön tervehdys ei ole mikään pieni suupala, vaan alkuruoan kokoinen annos tartaria. Myös ennen jälkiruokaa tuleva makea tervehdys keittiöstä riittäisi sellaisenaan jälkiruoaksi. Annokset ovat kauniita ja pitkälle työstettyjä.<br />
<br />
Ravintolan erikoisuutena ovat oman panimon oluet, ja suklaisen jälkiruoan kanssa tarjoiltu stout olikin onnistunut valinta. Pientuottajat ja lähiruoka ovat läsnä, kuten nykyään lähes kaikkialla.<br />
<br />
Elokuisena lauantai-iltana ravintola ei ollut täynnä. Näin lähellä keskustaa ei kuitenkaan ole monta näin hyvää oman rahan ravintolaa, joten asiakaskuntaa pitäisi löytyä. Vaikka palvelu ei ylläkään huippuun, Passio päihittää hinta-laatusuhteessa mm. Murun mennen tullen.<br />
<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
<br /></div>
SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-35453177688413228142014-08-12T15:58:00.001+03:002014-08-12T15:58:56.589+03:00Gösta<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Ravintolaa Mäntästä etsivällä on helposti mielikuva parhaat vuotensa nähneen hotellin Fransmannista, joten positiivista yllätystä ei ole vaikea saada aikaan. Serlachius-museon ravintola <a href="http://www.serlachius.fi/fi/tervetuloa/ravintolapalvelut/">Gösta</a> ei tarvitse kuitenkaan yhtään apua alhaisista odotuksista, sillä ruoka, miljöö ja palvelu ovat kaikki erinomaisia.<br />
<br />
Ruokalista sopii museon ravintolaan hyvin, sillä sieltä voi valita pelkän runsaan salaatin tai täyden kolmen ruokalajin menun. Lohen kanssa tarjoiltu hummerikastike on huikea, samoin kesäkeiton kyljessä ollut savulahnamousse. Lapsille ruokalistan kaikki annokset ovat saatavissa puoleen hintaan, ja alle 4-vuotiaiden ruoasta ei veloiteta mitään. <br />
<br />
Vastavalmistuneessa museon laajennusosassa sijaitsevasta ravintolasta on upeat näkymät kartanon puistoon, ja myös terassilla voi syödä. Taidemuseo ja sen pihapiiri sekä mainio ravintola ovat ehdottomasti käymisen arvoisia.<br />
<br /></div>
SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-15162314650413497212014-04-04T16:17:00.000+03:002014-04-04T16:17:27.976+03:00Fazer Tapiola<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Ensiluokkaisista raaka-aineista tehty sämpylä on harvinaista herkkua. <a href="http://aperitiivistaaveciin.blogspot.dk/2010/12/crustum.html">Crustumista</a> ne katosivat, kun Sis. Deli osti sen, ja Espoossa moisia ei ehkä ole koskaan nähtykään – ainakaan ennen kuin <a href="http://www.fazer.fi/leipomomyymala/">Fazerin</a> uusi myymälä avasi ovensa Tapiolassa.<br />
<br />
Tapiola kuoriutuu hitaasti remonttiaidoista, ja vanha taksiasema on kunnostettu kauniisti Fazerin leipämyymäläksi. Leivät ovatkin erinomaisia, eikä vastaavia marketista saa. Lisäksi paikan päällä voi nauttia hyvää kahvia sekä erinomaista kahvileipää ja loistavia täytettyjä sämpylöitä. Myymälän vieressä olisi myös mainio paikka terassille, mikäli lupa heltiää.<br />
<br />
Valitettavasti Fazerin kuusi asiakaspaikkaa ovat usein täynnä. Vaikka tilaan mahtuisi useampikin pöytä, byrokratia rajoittaa paikkojen määrän kuuteen. Ilman asiakas-WC:tä enempää paikkoja ei saa olla. Toivottavasti Espoossa päästään irti byrokratian kuristusotteesta, jotta hyvien palvelujen perässä ei aina tarvitsisi lähteä Helsinkiin.<br />
<br /></div>
SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-25856052823484674742014-04-03T15:28:00.000+03:002014-04-04T16:27:55.268+03:00Ask<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Ravintola <a href="http://restaurantask.com/">Ask</a> on saanut viime aikoina arvostettuja palkintoja. Ensin Suomen gastronomien seura valitsi sen vuoden 2014 ravintolaksi, ja sen jälkeen napsahti Michelin-tähti. <br />
<br />
Kuuma luomu- ja lähiruokatrendi on yhä tervetullut, ovathan suomalaiset perinteiset raaka-aineet nousseet uuteen arvostukseen. Ask vie kuitenkin teeman askeleen liian pitkälle, sillä välillä nauriit ja kuusenkerkät tuntuvat olevan annosten pääasia, maun ja kokonaisuuden kustannuksella.<br />
<br />
Ask on erinomainen ravintola, joka erottuu kaltaistensa joukosta. Palvelu on hyvää ja hinta kohtuullinen. Viinivalinnat olivat monien ruokien kohdalla suorastaan loistavia. Erittäin korkeaksi kivunneita odotuksia ravintola ei kuitenkaan lunastanut, sillä yksikään ruokalaji ei ollut täyden kympin suoritus.<br />
<br /></div>
SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-55795626474357850412013-12-12T12:00:00.000+02:002013-12-12T12:00:54.014+02:00Emo<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Ravintola <a href="http://emo-ravintola.fi/">Emo</a> ilmoittaa, ettei se ole bistro vaan food bar. Tunnelma on kuitenkin kaukana Emon lupaamasta vanhan ajan baaritunnelmasta, ja miljöö on Helsingin ravintoloista niin tuttu skandinaavisen pelkistetty. Emon erinomainen ruoka kuitenkin häivyttää pettymyksen miljöön osalta.<br />
<br />
Emon ruokalista on sopivan tiivis, ja kahden hengen seuruekin saa maistella lähes koko listan läpi valitsemalla 4-5 ruokalajin menun. Annokset ovat erinomaisia, kauniita ja maukkaita, mutta hieman pieniä. Erityisen onnistuneita olivat pääruokien liemet, joissa maut olivat upean tiiviitä ja silti herkkiä. Syykin paljastui illan mittaan, kun keittiöstä salin puolelle poikkesi aiemmin Mechessä keittänyt Miki Kurkela. <br />
<br />
Palvelu Emossa on ystävällisen rentoa, jopa tuttavallista. Sekin tuntuu olevan trendi, jonka lanseerasi onnistuneesti ravintola Kolo pari vuotta sitten. Nyt enää kaivattaisiin niitä todellisia gastropubeja ja food bareja, joissa kokonaisuus olisi rennon välitön.<br />
<br /></div>
SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-63240128506871825822013-09-30T14:10:00.000+03:002013-09-30T14:10:05.952+03:00Tres Bones<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Baarin ja ruokaravintolan yhdistäminen ei ole aivan yksinkertaista, mutta Lost and Foundin paikalle Annankadulle syyskuussa avatussa <a href="http://www.tresbones.fi/">Tres Bonesissa</a> siinä on onnistuttu. Baarin puolelta ruokasaliin siirryttäessä tunnelma muuttuu sopivasti rauhallisemmaksi ja äänitaso laskee, vaikka tiloja erottaa vain kapea eteinen.<br />
<br />
Myös Tres Bonesin ruoka on hyvää. Ravintola ei halua vihkiytyä mihinkään tiettyyn linjaan, ja linjattomuus toimii, kun lista on sopivan tiivis ja selkeä. Erityisen hyvä hinta-laatusuhde oli baarilistalta löytyvissä lankuissa. Sekä liha- että kalalankku olivat runsaita, kekseliäitä ja maukkaita alkuruokina.<br />
<br />
Tres Bones kompastuu siihen, mihin suurin osa muistakin Helsingin hyvistä ravintoloista: palveluun. Vasta avatussa ravintolassa pieni viive ja hapuilu on toki ymmärrettävää, mutta henkilökunta ei selvästi ollut kovin perillä ruuista tai viineistä. Huipennukseksi asiakas komennettiin ulos pankkiautomaatille, kun ravintolan maksupääte ei toiminut.<br />
<br /></div>
SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-27614337036382037152013-06-27T12:57:00.001+03:002013-06-27T12:57:52.914+03:00Pastis<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
Suuren suosion saaneen ravintola Murun omistajien uusi paikka <a href="http://www.pastis.fi/">Pastis</a> on ollut täynnä alusta asti, ja pöytää on vaikea saada edes arki-illaksi ennen puolta yhdeksää. Murun ylistys on paikoitellen jo liioiteltua, mutta menestysravintoloitsijoiden uusi paikka on kokeilemisen arvoinen.<br />
<br />
Pastis tarjoaa ranskalaistyyppistä bistroruokaa. Vaikka se on liian siisti ja hiljainen verrattuna ranskalaisiin esikuviinsa, Pastis on kuitenkin onnistunut luomaan varsin aidon oloista tunnelmaa. Ruokalista on ronski ja annokset runsaita, palvelu on ripeää ja asiantuntevaa. Päivän kolmen ruokalajin suositusmenu maksaa noin 40 euroa, listalta poimittuna muutaman euron enemmän. Ruoka on sopivassa suhteessa klassista ja kekseliästä, juomasuositukset osuvia.<br />
<br />
Vaikka hyviä bistrohenkisiä paikkoja on Helsingissä jo runsaasti, Pastis onnistuu erottumaan hauskan ranskalaisella tunnelmallaan. <br />
<br /></div>
SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-81022907945883055872013-04-03T02:59:00.001+03:002013-04-03T02:59:56.995+03:00Krog MadameKampissa sijaitsevaan Marttojen taloon aukesi helmikuussa monipuolinen ravintola: <a href="http://madame.fi/">Krog Madame</a> on ainakin baari, kahvila ja bistro, ja siellä on tarjolla karaokea ja cocktaileja sekä välimerellistä ruokaa. Onneksi Krog Madamen eri toiminnot eivät kuitenkaan ole samassa tilassa, joten bistro sopii hyvin myös rauhalliseen illanviettoon.<br />
<br />
Krog Madamen tapasvalikoima kuuluu alkuruokana kaikkiin annoksiin ja maksaa pääruoaksi syötynä 15 euroa. Edulliselle hinnalle löytyy kuitenkin pätevä syy: lähes kaikki tapakset ovat pääosin purkkitavaraa. Tämä on tapaslautasilla yleinen ongelma, eikä tilannetta voi pelastaa lisäämällä pari itse tehtyä salaattia purkkiherkkujen joukkoon.<br />
<br />
Pääruoaksi nautittu entrecôte oli hyvin kypsennetty, mutta suositellut lisäkkeet eivät sopineet kokonaisuuteen. Sama ongelma oli jättikatkaravuissa, sillä lisäkkeeksi tarjoiltu valkoinen patonki ei toiminut aasialaisten makujen kanssa. Jälkiruoaksi valitut letut olivat pettymykseksi kylmiä ja crema catalana todella makea. Palvelu oli kuitenkin ystävällistä ja aktiivista.<br />
<br />
Hieman huolellisemmin laaditulla ruokalistalla Krog Madame voisi yltää hyväksi seurusteluravintolaksi. Pienempi valikoima pidemmälle valmistettuja tapaksia ja enemmän kokonaisuutena mietityt pääruoat auttaisivat jo paljon. Ja syövätkö libanonilaiset lettunsa tosiaan kylminä?<br />
<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
<br /></div>
SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-76089587845333055902013-03-21T16:06:00.000+02:002013-03-21T16:06:40.453+02:00TwistedHelsingin ravintolamaailma mukautuu hienosti taloussuhdanteisiin. Taantuman mukana tulivat ensin bistrot ja nyt laadukas pikaruoka. Siitä erinomainen esimerkki on aasialaistyylistä katuruokaa tarjoava <a href="http://twistedhelsinki.fi/menu/">Twisted</a>. Pieni ravintola Etu-Töölössä jää helposti ohikulkijaltakin huomaamatta, mutta silti paikka oli jo ennen kuutta arki-iltana täynnä. Moni haki ruokaa myös mukaan.<br />
<br />
Ruokalista on tietysti lyhyt. Ensikertalaisen kannattaa ottaa 22 euron hintainen kombo ja seuralaisen mussaman curry, jolloin kahden hengen seurue saa maisteltua koko ruokalistan läpi. Ruoka on maukasta ja hauskaa, palvelu ystävällistä. <br />
<br />
Koska ravintolaan ei voi tehdä pöytävarausta, ongelmaksi muodostuu helposti pöydän saatavuus. Siksi olisi hyvä, jos muutkin uskaltaisivat perustaa samantyylisiä paikkoja lähelle. Silloin nälän yllättäessä voisi luottaa siihen, ettei Twistedin sijaan päätyisi McDonaldsiin. <br />
<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
<br /></div>
SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-45869084628969080482013-03-05T15:21:00.000+02:002013-03-05T15:21:13.549+02:00Lihakauppa Roslund<a href="http://www.roslund.fi/">Lihakauppa Roslund</a> on muuttanut Vanhan kauppahallin remontin tieltä Hietalahden halliin ja avannut samalla lihakaupan kylkeen laadukkaita burgereita ja hodareita tarjoavan pienen ravintolan.<br />
<br />
Roslundin tiskillä saa henkilökohtaista palvelua. Pekoni paistetaan asiakkaan toiveen mukaan ja maistiaisiakin tarjoillaan tiskin yli. Rosburgerin pihvi on erinomaisesti paistettu, eli juuri ja juuri kypsä kuten porsaanlihaa sisältävän jauhelihapihvin kuuluukin. Juusto on maukasta kypsää cheddaria, ja chilimajoneesi tuo mukavasti potkua hampurilaiseen. Muuten hyvä hampurilainen kompastuu usein surkeaan sämpylään, mutta Roslundilla ongelma on ratkaistu maukkaalla briossi-tyylisellä hampurilaissämpylällä.<br />
<br />
Roslundin idea tuoda halliin laadukasta pikaruokaa Vanhasta kauppahallista tuttujen kebabtiskien sijaan on erinomainen. Kokonaisuudessaankin Hietalahden hallin valikoima näyttää lupaavalta; muun muassa lihakauppa Nice to meat Hki on pihvitarjonnallaan hyvä lisä perinteisiin hallin lihakauppoihin.SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-16789476605282579202012-11-06T13:35:00.000+02:002012-11-06T13:35:38.728+02:00Sushi wagocoroRuneberginkatua ei Töölössä tarvitse kulkea monta korttelia, jos sushinälkä yllättää. Gyoshai ja Tokyo 55 ovat vastikään saaneet seurakseen Umeshun toisen ravintolan sekä japanilaisen pariskunnan perustaman <a href="https://www.facebook.com/sushiwagocoro">Sushi wagocoron</a>.<br />
<br />
Wagocoro keskittyy myymään sushia mukaan ja on auki vain kuuteen asti illalla. Hinnat ovat keskitasoa, mutta laatu erinomainen, ainakin ensimmäisen kokeilun perusteella. Kala on tuoretta ja raikasta, riisi sopivan sileää ja tahmeaa, eikä annosta joudu kauaa odottamaan. Erityisesti grillattu lohi ja makrilli olivat loistavia. Edullisimmin sushiannoksen saanee kuitenkin edelleen mukaan Tokyo 55:stä, sillä take away -sushit myydään siellä 20 prosentin alennuksella listahinnasta.<br />
<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"></div>SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-87118388999930402562012-09-13T20:08:00.000+03:002012-09-13T20:08:59.797+03:00Four SeasonsUllanlinnassa sijaitseva <a href="http://www.4s.fi/">Four Seasons </a> on erinomainen lounasravintola. Lounasvaihtoehtoina ovat monipuolinen salaattivalikoima, keitto, lasagne ja kaksi päivittäin vaihtuvaa lämmintä ruokaa. Vaihtuvat annokset ovat yleensä raikkaita, kekseliäitä ja maistuvia, ja niiden kylkeen tulee reilu salaatti.<br />
<br />
Sisätilat Four Seasonsissa ovat pienet – pöytiä on vain muutama ja vessa aiheuttaa jo klaustrofobiaa – mutta paikan persoonallinen ote viehättää. Lisää tilaa on kesäisin terassilla, mutta moni hakee lounaan mukaan. Lounasravintolan lisäksi Four Seasons on deli, kahvila ja aamiaispaikka.<br />
SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-51891195480797167852012-07-31T00:06:00.000+03:002012-07-31T00:06:51.043+03:00MecheTöölö jatkaa nousuaan ravintola-alueena. Heinäkuussa aukesi mainio <a href="http://www.meche.fi/">ravintola Meche</a>, joka tarjoaa erinomaista eurooppalaista bistroruokaa. Mechen myötä 30-luvulta asti toimineen ravintola Kerhosen tarina päättyi kituliaiden viimeisten vuosien jälkeen. Muutos kaljakuppilasta laaturavintolaksi oli enemmän kuin toivottu. <br />
<br />
Mechen sisustus on erittäin karu, mutta akustiikka silti vielä miellyttävä. Isot ikkunat on onnistuttu hyödyntämään hyvin, sillä ulkoa ei näe kunnolla sisälle ja intiimi tunnelma säilyy vilkkaasti liikennöidystä Mechelininkadusta huolimatta.<br />
<br />
Ruoka on erinomaista ja käsityön määrä valtava, sillä annoksissa on paljon komponentteja ja kaikki hienosti viimeisteltyjä. Pääruoan mustekala oli erityisen onnistunutta, suussasulavan pehmeää ja sopivasti hiillostunutta. Kauden raaka-aineiden käyttö annoksissa ilahdutti: herneitä, mansikkaa, kantarelleja. Myös viinisuositukset olivat osuvia.<br />
<br />
Jälleen on Helsinkiin siis putkahtanut yksi uusi ravintola, jonka annokset ovat kauniita, runsaita ja täynnä hienoja oivalluksia. 39 euroa kolmen ruokalajin illallisesta tämän tason paikassa on vähintäänkin kohtuullista.SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-30327391981164399682012-07-09T19:11:00.000+03:002012-07-09T19:11:43.224+03:00La Table<a href="http://aperitiivistaaveciin.blogspot.fi/2010/09/la-table.html">Edellisen käynnin</a> jälkeen <a href="http://www.latable.fi/">La Table </a>on muuttanut uusiin, suurempiin tiloihin Lönnrotinkadulle. Sisustuksen tyyli ja tunnelma ovat pysyneet pitkälti ennallaan, samoin ruokalistalla on yhä ajatus yksinkertaisesta ja täyttävästä bistroruoasta. <br />
<br />
Annoksissa yksinkertaisuudesta on kuitenkin lipsuttu. Erityisesti pääruoissa komponentteja oli paljon eikä kokonaisuus pysynyt harmonisena. Sen sijaan tarjoilijan viinivalinnat olivat erinomaisia, joten ainakin tällä käynnillä palvelun laatu oli huomattavasti parantunut. Annokset ovat kuitenkin bistrotyyliin reiluja, ja kolmen ruokalajin menun jälkeen on kylläinen.<br />
<br />
Hyviä bistroja, joista kolmen ruokalajin menun saa noin 40 eurolla, on Helsingissä nykyään paljon. Niiden rinnalla olisi kuitenkin tilaa taidolla valmistetulle pikaruoalle. Hyvää pitsaa, maukkaita burgereita ja esimerkiksi fish and chips -annoksia tarjoaville ravintoloille luulisi olevan kysyntää. Viime vuosina huikeasti kehittynyt kotimainen oluttarjonta kaipaisi rinnalleen laadukasta pubiruokaa.SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-91139092989952565882012-06-11T10:55:00.001+03:002012-06-11T11:03:05.372+03:00HopiaKahvila-konditoria Hopia on aito vanhan ajan kahvila. Perinteiset leivonnaiset hurmaavat: pehmeän sitkoista pullaa, karjalanpiirakoita ja ohueen taikinakuoreen leivottuja suolaisia piirakoita. Myös puolittainen pöytiintarjoilu on mukava lisä. <br />
<br />
Aukioloajat rajoittavat asiakaskunnan pitkälti eläkeläisiin ja lähikortteleissä työskenteleviin, sillä Hopia on auki vain arkisin kahdeksasta viiteen. Kesälomallakin Hopia on juhannuksesta aina heinäkuun loppuun. Alkukesän kahvilana se on kuitenkin mainio, sillä Pohjoiselle Hesperiankadulle paistaa mukavasti aurinko ja siksi ulkona voi istua viileämmälläkin säällä.SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-68987143756836274972012-04-10T20:48:00.000+03:002012-04-10T20:48:34.516+03:00Kuningatar SabaHelsingin kaupunginosien joukossa Töölö profiloituu edelleen varsin mummovaltaisena kolkkana. Töölön ravintolakarttaa kuvaavat ehkä parhaiten Eliten ja Lehtovaaran tapaiset klassikkopaikat, eivätkä uusimmat muotivirtaukset kovin nopeasti Töölöön asti yllä. Siksi yllätys oli suuri, kun Helsinkiin kaivattu etiopialainen ravintola avasi ovensa Kallion tai Punavuoren sijaan juuri Etu-Töölössä. <br />
<br />
<a href="http://www.ravintolasaba.fi/">Kuningatar Saba</a> on tekijöidensä pitkäaikainen haave; ruokapuolesta vastaava etiopialaisrouva kertoi suunnitelleensa omaa ravintolaa jo kymmenen vuotta. Sopiva kiinteistö löytyi lopulta Mechelininkadun ja Arkadiankadun kulmasta, ja pienillä muutoksilla entinen baari on muutettu viihtyisäksi ja miellyttävästi afrikkalaisuutta henkiväksi ruokaravintolaksi. <br />
<br />
Ruokalistalla on sopivasti vaihtoehtoja ja kasvissyöjillekin on mukavasti valinnanvaraa. Erityisesti paikan shiro eli kikherneistä keitetty muhennos oli erinomaista, ja myös liharuoat maistuivat. Ruoka syödään sormin hapanta indsera-leipää apuna käyttäen. Parhaimmillaan etiopialainen ruoka on suurella yhteisvadilla, jolloin koko seurue pääsee maistamaan erilaisia makuja. Anniskeluoikeudet eivät vielä avajaispäiväksi olleet ehtineet, mutta ainakin olutta pitäisi pikapuoliin olla saatavilla ruokajuomaksi. <br />
<br />
Avajaispäivänä paikan suosio yllätti omistajatkin ja ruokaa joutui odottamaan. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä henkilökunta kertoi ruuhkasta saman tien ja palvelu oli muutenkin erittäin huomioivaa ja ystävällistä. Jälleen näkyi pienyrittäjän vahvuus ravintola-alalla, sillä koko henkilökuntaa tuntui aidosti kiinnostavan asiakkaiden tyytyväisyys. Ravintola on herättänyt kiinnostusta, sillä ainakin ensimmäiseksi viikoksi varauksia on jo paljon. Toivottavasti alun into kantaa ja vastaavia paikkoja avataan myös muualle Helsinkiin.SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-71743983075159463532012-03-13T20:14:00.000+02:002012-03-13T20:14:42.602+02:00Gottland Deli & CafePihlajatielle Meilahteen avattu Gottland Deli & Cafe on jälleen mainio esimerkki ravintola-alan pienyrittäjien erinomaisuudesta. Kahvilan yksinkertainen valikoima koostuu ihanista kotileivonnaisista, lähinnä sämpylöistä ja pullista. Kaiken kruunaavat ajoittain myynnissä olevat karjalanpiirakat: niiden kaltaista herkkua on Helsingistä vaikea löytää. <br />
<br />
Tuotteet leivotaan luomujauhoista, joita on kahvilassa myös myynnissä. Palvelu on juuri niin sydämellistä kuin vain pienyrittäjä voi tarjota. Myös aukioloajat ilahduttavat, sillä tuoreita herkkuja saa myös sunnuntaisin.SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-90017236237627947532012-02-16T18:43:00.000+02:002012-02-16T18:43:46.434+02:00BriossiViimeisen parin vuosikymmenen aikana raakapakastepulla on valloittanut Suomen. Ensin menivät huoltoasemat, sitten kahvilat ja lopulta kodit. Pullan leipominen itse herättää jo ihmetystä, ja monelle uunituore vehnänen tarkoittaakin enää vastapaistettuja Fazerin teksaspullia. Laskiaisen aikaan pullakulttuurin rapistuminen on erityisen surullista. Monta päivää säilyvät, pakatut marketin laskiaispullat eivät maistu juuri miltään, ja moni kahvilakin sortuu laskiaispullissa tehotuotantoon; koko päivän pullia ei voi täyttää aamulla, sillä ne kuivuvat nopeasti kylmävitriinissä.<br />
<br />
Suomalaiset ovat itse aktiivisesti turmelleet ruokakulttuuriaan, sillä kotimaan perinteiset leivät ja leivonnaiset voittavat mitkä tahansa Etelä-Euroopan ihmeet. Mutta kun suomalaiselle leipä on nykyään muhkusämpylöitä tai ruispuikuloita muovipussissa ja pulla pakastealtaan taikinakikkareita, ei ole ihme, että kaikenlaiset panettonet valtaavat kahvipöydät. Leipominen ei ole vaikeaa, eikä mikään voita vastaleivottua pullaa, jossa on kunnon sitko. <br />
<br />
Pääkaupunkiseudun ulkopuolella pullan alennustila ei ole ehtinyt yhtä pitkälle ABC-ketjun leviämisestä huolimatta. Onneksi Helsingistäkin vielä löytyy paikkoja, joissa laskiaispulla on sitä mitä pitääkin. Kahvila-konditoria Briossissa leivotaan paikan päällä, ja tuoreita herkkuja on tarjolla koko päivän. Hyvän pullan tärkein salaisuus on sitko, ja se on Briossin leipurilla hallussa. Pulla on siis kuohkean pehmeää, ja myös täytteet laskiaispullassa olivat kohdallaan. Briossissa parasta ovat juuri leivät ja leivonnaiset. Myös paikan aamiainen on hyvä ja riittoisa.SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-39915127630658976982012-02-07T15:37:00.001+02:002012-02-07T15:38:11.928+02:00HoshitoMäkelänkadulle syksyllä 2011 avattu <a href="http://hoshito.fi/">Hoshito</a> tuo hyvän lisän Helsingin japanilaisten ravintoloiden tarjontaan. Hoshito ei ole sushiravintola, vaan se tarjoaa viiden ruokalajin vaihtuvan illallismenun, josta voi toki valita lyhyemmänkin version. Mitään syytä siihen ei kuitenkaan ole, sillä viisi ruokalajia maksaa vain 36 euroa. <br />
<br />
Misokeitto kampasimpukoiden kera oli mainio aloitus kylmänä talvipäivänä. Sen jälkeen tarjoiltu sashimi loisti tuoreudellaan, ja menun salaatti yllätti hienolla yhdistelmällä rapuja ja ranskalaista juustoa. Pääruokavaihtoehtoja oli muutama, ja molemmat valitut höyrytetyt kalat olivat jälleen erinomaisen tuoreita ja kypsyydeltään täydellisiä. <br />
<br />
Pienessä ravintolassa paikalla oli vain yksi tarjoilija ja kokki, jotka molemmat huomioivat asiakkaat hyvin. Koko ravintola on ison huoneen kokoinen, joten ruoat myös valmistetaan samassa tilassa. Hoshito on auki vain illallisaikaan, ja pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Ravintolalla ei ainakaan toistaiseksi ole A-oikeuksia, mutta olut ja tee ovatkin parhaat ruokajuomat japanilaiselle illalliselle.SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-57089006072871163822012-01-25T19:21:00.000+02:002012-01-25T19:21:20.985+02:00TimbaaliEtanaravintola <a href="http://www.timbaali.fi/fi/">Timbaali</a> on ilahduttanut Porvoossa ruokailijoita jo yli kymmenen vuotta. Ravintola toimii Raatihuoneentorin laidalla viehättävässä puutalossa, jossa on myös tunnelmallinen terassi. <br />
<br />
Ruokalista on kattava, ja etanattomia vaihtoehtoja on riittävästi. Alkuruokavalintana valkosipulietanat oli ehkä hieman tylsä, mutta onnistunut. Valkosipulivoissa oli riittävästi yrttejä ja valkosipulia, mutta suolaa olisi saanut olla reilummin. Suolattomuus on tyypillisin ongelma valkosipulietanoissa, mutta onneksi korjattavissa pöydässä. Leipä oli liian kevyesti paistettua ja jotain tuttua raakapakastetta, mutta maullaan valkosipulietanat toki peittävät helposti niin leivän kuin valitun juomankin. Pääruoat olivat mainioita eikä laskukaan säikäyttänyt. <br />
<br />
Pariksi päiväksi Porvoossa riittää hyvin herkuteltavaa kohtuulliseen hintaan. Hyviä ravintoloita on muutama, ja lisäksi idylliset kahvilat tarjoavat omia leivonnaisiaan. Timbaali kannattaa ehdottomasti ottaa matkaohjelmaan, kun vierailee Porvoossa.SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-87746674546607437682012-01-25T19:19:00.000+02:002012-01-25T19:19:09.389+02:00Haikon kartano<a href="http://www.haikko.fi/fi/ravintolat-ja-herkuttelu/a-la-carte.php">Haikon kartanon</a> ravintolassa tunnelma on juhlava. Runsas sisustus, valkoiset liinat ja katelautaset sopivat hienosti kartanomiljööseen. Myös palvelu on huoliteltua ja ystävällistä, mutta ruoka ei valitettavasti yllä samalle tasolle. Pääruoan helmikana oli kuivaa, ja hirvenfileen kanssa tarjoillut lisäkkeet olivat maultaan liian sekavia. Alku- ja jälkiruoat olivat sentään onnistuneempia, mutta eivät hintansa arvoisia. Haikon kartanon keittiössä osaaminen ei selvästi yllä ruokalistan vaatimalle tasolle.SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-90537349981869114842011-12-19T11:24:00.001+02:002011-12-19T11:34:54.166+02:00KoloKesällä Fredrikinkadulla aloittanut ravintola <a href="http://www.ravintolakolo.fi/Kolo.html">Kolo</a> on jälleen erinomainen osoitus nuorten ravintola-alan yrittäjien osaamisesta. Pieni, noin 25-paikkainen ravintola tuntuu keränneen pelkkää kiitosta maistuvasta ruoastaan, rennosta palvelustaan sekä edullisista hinnoistaan.<br />
<br />
Keittiön tervehdyksestä lähtien annokset olivat loistavia. Blinien kanssa tarjoiltu muikunmäti oli ensiluokkaista, ja sitä oli riittävästi. Vihersimpukoiden Rockefeller-kuorrutus oli erinomainen, ja pääruoissa taso vain parani. Erityisesti kotimainen hirven ulkofile ilahdutti listalla ja hurmasi lautasella. Tarjoilijan suosittelemat juomat täydensivät hienosti annoksia. Menun ainoa epätäydellisyys löytyi crème brûléestä, joka olisi hyytynyt vähemmälläkin kananmunalla. Tarte Tatin sen sijaan oli mainio jälkiruoka. <br />
<br />
Kolon ruokalista vaihtuu viikoittain, ja kotimaisia herkkuja on hienosti tarjolla. Kolmen ruokalajin menun saa vapaasti valita päivän vaihtoehdoista 45 euron hintaan. Toistaiseksi ravintola Kolo on pitänyt melko matalaa profiilia, ja pöydän on saanut parin viikon päähän jopa lauantaille. Sana erinomaisesta ravintolasta leviää nopeasti, joten alkuvuodelle varauksia on jo paljon. Kolon herkkuja voi käydä testaamassa kuitenkin myös lounaalla, joka on erinomainen ja kohtuuhintainen.SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-5678747188777519206.post-1895678389184393542011-12-15T17:51:00.000+02:002011-12-15T17:51:01.786+02:00BliniHelsinki on saanut mainion lisän pikaruokatarjontaansa. Sturenkadulla aloittanut Blini tarjoaa Venäjältä tuttuja blinejä, eli ohuita ranskalaisia crêpejä muistuttavia vehnälettuja suolaisen (3-6€) tai makean (2-3€) täytteen kera. Yksi suolainen blini riittää tyydyttämään nälän, ja ainakin kinkku-juustotäyte ja sieni-perunatäyte olivat hyviä. Lisäksi listalla on pelmenejä ja muutamia muita venäläisiä herkkuja. <br />
<br />
Blinissä on ehdottomasti aitoa venäläisen blinikuppilan tunnelmaa. Täytevalikoima on Pietarin blinikioskeista tuttu, joskin hieman suppeampi. Juomistakin löytyy venäläinen makea kotikalja <span style="font-style:italic;">kvas</span>, marjajuoma <span style="font-style:italic;">mors</span> sekä Venäjällä tärkeä ruokajuoma tee. Annokset tulevat pöytään yksitellen sitä mukaa kuin ne valmistuvat, kuten Venäjällä yleensä. Henkilökuntakin puhuu lähinnä venäjää. <br />
<br />
Kahdeksan aikaan arki-iltana Blini ei ollut mikään pikaruokala, sillä tupa oli täynnä ja annoksia joutui odottamaan melko kauan. Palvelu oli hieman kaoottista mutta erittäin ystävällistä, ja annokset löysivät lopulta perille. Blini sijaitsee valitettavasti hieman syrjässä, mutta siellä kannattaa ehdottomasti pistäytyä. Blinejä saa aina iltakymmeneen asti.SKhttp://www.blogger.com/profile/14059189530156053978noreply@blogger.com0