maanantai 19. joulukuuta 2011

Kolo

Kesällä Fredrikinkadulla aloittanut ravintola Kolo on jälleen erinomainen osoitus nuorten ravintola-alan yrittäjien osaamisesta. Pieni, noin 25-paikkainen ravintola tuntuu keränneen pelkkää kiitosta maistuvasta ruoastaan, rennosta palvelustaan sekä edullisista hinnoistaan.

Keittiön tervehdyksestä lähtien annokset olivat loistavia. Blinien kanssa tarjoiltu muikunmäti oli ensiluokkaista, ja sitä oli riittävästi. Vihersimpukoiden Rockefeller-kuorrutus oli erinomainen, ja pääruoissa taso vain parani. Erityisesti kotimainen hirven ulkofile ilahdutti listalla ja hurmasi lautasella. Tarjoilijan suosittelemat juomat täydensivät hienosti annoksia. Menun ainoa epätäydellisyys löytyi crème brûléestä, joka olisi hyytynyt vähemmälläkin kananmunalla. Tarte Tatin sen sijaan oli mainio jälkiruoka.

Kolon ruokalista vaihtuu viikoittain, ja kotimaisia herkkuja on hienosti tarjolla. Kolmen ruokalajin menun saa vapaasti valita päivän vaihtoehdoista 45 euron hintaan. Toistaiseksi ravintola Kolo on pitänyt melko matalaa profiilia, ja pöydän on saanut parin viikon päähän jopa lauantaille. Sana erinomaisesta ravintolasta leviää nopeasti, joten alkuvuodelle varauksia on jo paljon. Kolon herkkuja voi käydä testaamassa kuitenkin myös lounaalla, joka on erinomainen ja kohtuuhintainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti