tiistai 7. helmikuuta 2012

Hoshito

Mäkelänkadulle syksyllä 2011 avattu Hoshito tuo hyvän lisän Helsingin japanilaisten ravintoloiden tarjontaan. Hoshito ei ole sushiravintola, vaan se tarjoaa viiden ruokalajin vaihtuvan illallismenun, josta voi toki valita lyhyemmänkin version. Mitään syytä siihen ei kuitenkaan ole, sillä viisi ruokalajia maksaa vain 36 euroa.

Misokeitto kampasimpukoiden kera oli mainio aloitus kylmänä talvipäivänä. Sen jälkeen tarjoiltu sashimi loisti tuoreudellaan, ja menun salaatti yllätti hienolla yhdistelmällä rapuja ja ranskalaista juustoa. Pääruokavaihtoehtoja oli muutama, ja molemmat valitut höyrytetyt kalat olivat jälleen erinomaisen tuoreita ja kypsyydeltään täydellisiä.

Pienessä ravintolassa paikalla oli vain yksi tarjoilija ja kokki, jotka molemmat huomioivat asiakkaat hyvin. Koko ravintola on ison huoneen kokoinen, joten ruoat myös valmistetaan samassa tilassa. Hoshito on auki vain illallisaikaan, ja pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Ravintolalla ei ainakaan toistaiseksi ole A-oikeuksia, mutta olut ja tee ovatkin parhaat ruokajuomat japanilaiselle illalliselle.

1 kommentti:

  1. Sellainen suositus vielä, että kylmällä säällä kannattaa ottaa kunnon villapaita mukaan, sillä iso ikkuna Mäkelänkadulle hohkaa kylmää.

    VastaaPoista