lauantai 17. huhtikuuta 2010

Gastone

Italialainen ruoka on ravintoloissa usein mainettaan huonompaa sekä Suomessa että maailmalla, Italia mukaan lukien. Italialaisen keittiön vahvuus, annosten yksinkertaisuus, muuttuu keskinkertaisesti toteutettuna tylsyydeksi.

Vasta italialainen aito kotiruoka sai minut pari vuotta sitten vakuuttuneeksi italialaisen keittiön nerokkuudesta. Hyvään ruokaan ei tarvita muuta kuin erinomaiset, tuoreet raaka-aineet ja moitteeton valmistus.

Ristorante Gastonen keittiö ei onnistu tarjoamaan niin hyviä raaka-aineita tai täsmällisiä valmistusmenetelmiä, että ne nostaisivat yksinkertaisuuden täydellisyydeksi. Ruoka on hyvää, mutta mainitsemisen arvoista oli ainoastaan kokonaisena grillattu kala Gastonen tapaan. Eikä tämä ruokalaji nouse Gastonen illan parhaaksi ensimmäistä kertaa.

Gastonen ruoka maistuu, palvelu toimii, miljöö on viihtyisä eikä laskun maksamiseen tarvita firman luottokorttia. Jotain jää silti puuttumaan. Helsingin ravintoloiden tyyppivika, neutraalius, vaivaa myös Gastonea. Mikään ei jää erityisesti mieleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti