torstai 15. joulukuuta 2011

Blini

Helsinki on saanut mainion lisän pikaruokatarjontaansa. Sturenkadulla aloittanut Blini tarjoaa Venäjältä tuttuja blinejä, eli ohuita ranskalaisia crêpejä muistuttavia vehnälettuja suolaisen (3-6€) tai makean (2-3€) täytteen kera. Yksi suolainen blini riittää tyydyttämään nälän, ja ainakin kinkku-juustotäyte ja sieni-perunatäyte olivat hyviä. Lisäksi listalla on pelmenejä ja muutamia muita venäläisiä herkkuja.

Blinissä on ehdottomasti aitoa venäläisen blinikuppilan tunnelmaa. Täytevalikoima on Pietarin blinikioskeista tuttu, joskin hieman suppeampi. Juomistakin löytyy venäläinen makea kotikalja kvas, marjajuoma mors sekä Venäjällä tärkeä ruokajuoma tee. Annokset tulevat pöytään yksitellen sitä mukaa kuin ne valmistuvat, kuten Venäjällä yleensä. Henkilökuntakin puhuu lähinnä venäjää.

Kahdeksan aikaan arki-iltana Blini ei ollut mikään pikaruokala, sillä tupa oli täynnä ja annoksia joutui odottamaan melko kauan. Palvelu oli hieman kaoottista mutta erittäin ystävällistä, ja annokset löysivät lopulta perille. Blini sijaitsee valitettavasti hieman syrjässä, mutta siellä kannattaa ehdottomasti pistäytyä. Blinejä saa aina iltakymmeneen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti