tiistai 10. huhtikuuta 2012

Kuningatar Saba

Helsingin kaupunginosien joukossa Töölö profiloituu edelleen varsin mummovaltaisena kolkkana. Töölön ravintolakarttaa kuvaavat ehkä parhaiten Eliten ja Lehtovaaran tapaiset klassikkopaikat, eivätkä uusimmat muotivirtaukset kovin nopeasti Töölöön asti yllä. Siksi yllätys oli suuri, kun Helsinkiin kaivattu etiopialainen ravintola avasi ovensa Kallion tai Punavuoren sijaan juuri Etu-Töölössä.

Kuningatar Saba on tekijöidensä pitkäaikainen haave; ruokapuolesta vastaava etiopialaisrouva kertoi suunnitelleensa omaa ravintolaa jo kymmenen vuotta. Sopiva kiinteistö löytyi lopulta Mechelininkadun ja Arkadiankadun kulmasta, ja pienillä muutoksilla entinen baari on muutettu viihtyisäksi ja miellyttävästi afrikkalaisuutta henkiväksi ruokaravintolaksi.

Ruokalistalla on sopivasti vaihtoehtoja ja kasvissyöjillekin on mukavasti valinnanvaraa. Erityisesti paikan shiro eli kikherneistä keitetty muhennos oli erinomaista, ja myös liharuoat maistuivat. Ruoka syödään sormin hapanta indsera-leipää apuna käyttäen. Parhaimmillaan etiopialainen ruoka on suurella yhteisvadilla, jolloin koko seurue pääsee maistamaan erilaisia makuja. Anniskeluoikeudet eivät vielä avajaispäiväksi olleet ehtineet, mutta ainakin olutta pitäisi pikapuoliin olla saatavilla ruokajuomaksi.

Avajaispäivänä paikan suosio yllätti omistajatkin ja ruokaa joutui odottamaan. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä henkilökunta kertoi ruuhkasta saman tien ja palvelu oli muutenkin erittäin huomioivaa ja ystävällistä. Jälleen näkyi pienyrittäjän vahvuus ravintola-alalla, sillä koko henkilökuntaa tuntui aidosti kiinnostavan asiakkaiden tyytyväisyys. Ravintola on herättänyt kiinnostusta, sillä ainakin ensimmäiseksi viikoksi varauksia on jo paljon. Toivottavasti alun into kantaa ja vastaavia paikkoja avataan myös muualle Helsinkiin.

1 kommentti: