sunnuntai 26. syyskuuta 2010

La Table

Keittiömestari Markus Aremo kyllästyi tarjoamaan ruokaa ihmisille, jotka eivät sitä arvosta, eli yritysten rahoilla syöville hienostelijoille, päätti sulkea Michelin-tähdellä tunnustetun finedining-ravintolansa Carman ja avata samalle paikalle Ludviginkadulle La Table -bistron.

La Table sai alkunsa kuvitteellisena provencelaisravintolana Jari Peltosen sarjakuvissa. Markus Aremon mukaantulo synnytti La Table -keittokirjan ja lopulta oikean ravintolan. Sarjakuva on edelleen mukana, nyt ravintolan sisustuksessa. Piirrokset elävöittävät muuten pelkistettyä miljöötä.

Bistro-tyyppinen ruoka on ilahduttavasti lisääntynyt viime vuosina Helsingissä, joten siinä trendissä Aremo ei ole mikään edelläkävijä. Pientä piristystä hän tarjoaa keskittymällä ranskalaiseen ruokaan, joka on tuntunut jääneen suomalaisen ja japanilaisen ruoan jalkoihin. Lisäksi Aremo lupaa tarjota kasvispainotteisia annoksia - ei kovin tyypillistä Suomessa. Kun yhdistetään erinomaiset kokemukset Carmasta herkulliseen uuteen konseptiin, ei La Tablelta voi odottaa vähempää kuin erinomaisuutta.

Ruokalista on houkuttelevan yksinkertainen ja tuo hienosti esiin parhaan ruokavuodenajan herkkuja. Aremon annoksissa hienostuneisuus ja ronskius yhdistyvät sulavasti. Kun hienot raaka-aineet ja täsmällinen valmistus synnyttävät pelkistettyä ruokaa, voi lopputulos olla samanaikaisesti aisteja hivelevä ja vatsan täyttävä kokonaisuus. Annoksista nousi erityisesti esiin pehmeän runsas kurpitsakeitto sekä mehevä ja rapea porsaankylki. Moitittavaa löytyi ainoastaan palvelusta, joka ei ollut erityisen asiantuntevaa, ystävällistä ja ripeää kuitenkin.

39 euroa kolmen ruokalajin menusta tämän tasoisessa ravintolassa on naurettavan vähän. Toivottavasti konsepti kantaa ja La Table saa seurakseen muita huippuunsa hiottuja oman rahan paikkoja.

3 kommenttia:

 1. Uutinen La Tablen avaamisesta Carman tilalle oli syyskuun alun Kauppalehdessä. Siinä sanottiin, että Aremoa alkoi mietityttää, tekeekö hän ruokaa sitä oikeasti arvostaville asiakkaille, kun ”meklarit viereisissä pöydissä nokittelivat, kenellä on eniten rahaa”.

  Tästä ongelmasta ei uusikaan paikka tuntunut päässeen eroon. Ainakin meillä viereisessä pöydässä joku dynaaminen rahoitusalan ihminen rehenteli viehättävälle seuralaiselleen rahoitusalan mahtavista juhlista ja tärkeistä tapaamisistaan. Koska La Tablessa istutaan melko lähekkäin naapurin kanssa, ei tätä keskustelua valitettavasti voinut olla kuulematta. No, pieni pikantti lisä onnistuneeseen iltaan.

  VastaaPoista
 2. Söin eilen La Tablessa 3 ruokalajin aterian. Syödessäni en välttynyt muistelemasta, että olin aikaisemmin samassa osoitteessa saanut loistavaakin ruokaa (Chez Dominique). La Tablen tarjoama ruoka oli lähinnä kohtuullista. Varsinkin asiakasmäärässä, 38 hlö, oli ahnehdittu. Ei kiitos. Sisustus ja tarjoilijat olivat ihan kivoja.

  VastaaPoista
 3. Harmillista, meidän käyntimme oli silloin niin lupaava. Tietysti on aina riski arvioida ravintolaa vain yhden käynnin perusteella, joten hyvä että tulee kriittisempääkin palautetta.

  VastaaPoista