sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Tanskalainen Voileipä oy

Töölö on hieno paikka tehdä aikamatkoja. Ketjukahvilat ja -ravintolat eivät ole ujuttaneet lonkeroitaan kaikille Töölön sivukaduille, ja arkipäiväinen kävelyretki paljastaa monta perinteikästä paikkaa. Muiden muassa kahvila-konditoria Hopia tarjoaa aitoja karjalanpiirakoita sekä mummolan makuisia pullia, ja ravintolat Elite ja Kuu vaalivat perinteisiä annoksiaan.

Myös Tanskalainen Voileipä oy on hyvä esimerkki töölöläisistä perinteistä. Ravintolalla ei tietenkään ole internetsivuja, ja mihin niitä tarvittaisiinkaan? Ruokalista on ollut sama vuosikymmenet, joten asiakkaat osaavat kyllä tilata suosikkivoileipänsä soittamalla hieman etukäteen tuttuun lankanumeroon. Turhaa kikkailua on syytä voileivissä välttää, sillä kaikki tietävät, että paahtopaistivoileipä on aina parempi kuin pastrami-rucolawrap.

Tanskalainen Voileipä oy:n sisustus kertoo veikeästi paikan historiasta, mutta koska asiakaspuoli on vain muutaman neliön kokoinen, leivät on parempi ottaa mukaan. Voileivissä on runsaasti täytettä ja noin seitsemällä eurolla saa kevyen lounaan. Lohi-munakokkelileivän graavilohi oli tuoretta, sopivan suolaista ja pehmeää.

Töölön pienten kahviloiden huono puoli ovat aukioloajat. Keskustan ulkopuolella päivätöissä käyvä töölöläinen pääsee nauttimaan kaupunginosansa antimista lähinnä lomalla, sillä suuri osa paikoista sulkee ovensa jo viideltä iltapäivällä. Onneksi Tanskalainen Voileipä oy on auki myös lauantaisin, joten leivillä voi herkutella viikonloppuisinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti