sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Rivoletto

Hyvän pizzan valmistaminen ei ole vaikeaa: ohut pohja, laadukkaat täytteet ja kuuma uuni riittävät. Siitä huolimatta Helsingin pizzatarjonnasta tuntuvat puuttuvan juuri tällaiset pizzat. Tarjolla on vain kahdeksan euron lättyjä kolhoissa kaakelikopeissa tai vähän paremmista raaka-aineista tehtyjä, jo enemmän pizzaa muistuttavia annoksia ravintolamaisemmissa ympäristöissä.

Ravintola Rivolin kyljessä toimiva trattoria Rivoletto tarjoaa niitä parempia pizzoja. Pohja on ohut ja rapea, muttei erityisen maukas. Täytteet ovat laadultaan kohtuullisia, mutta eivät huippuja. Esimerkiksi mozzarella ei ollut puhvelinmaidosta tehtyä. Suurin pettymys oli kuitenkin tomaattikastike, joka ei tuonut pizzaan täyteläisyyttä vaan maistui hieman pistävältä.

Rivoletton pizzat ovat kuitenkin hintansa arvoisia siksi, että 11 eurolla pizzansa saa nauttia ravintolassa pöytään tarjoiltuna. Palvelu tosin on suomalaiseen tapaan varsin vaihtelevaa, tyypillisimmin melko huonoa. Pizzan lisäksi Rivoletto tarjoaa kattavan listan italialaisista ravintoloista tuttuja annoksia. Ainakin viikonloppuisin paikka tuntuu olevan suosittu, mutta vaativan pizzanystävän nälkää se ei tyydytä.

1 kommentti:

  1. Vinkkejä hyvistä pizzapaikoista otetaan mielellään vastaan!

    VastaaPoista