maanantai 1. marraskuuta 2010

Ateljé Finne

Kolmisen vuotta Arkadiankadulla toiminut Ateljé Finne on monin tavoin tunnistettava paikka. Salihenkilökunnan runko tuntuu pysyneen samana koko ravintolan eliniän, entisen ateljeen tunnelma on hienosti esillä ja myös annoksissa on vahva oma tyyli. Vain illallisaikaan auki oleva ravintola on sen verran suosittu, että pöytä kannattaa varata hyvissä ajoin.

Ytimekäs menu tarjoaa perinteitä ja kekseliäisyyttä sopivassa suhteessa. Lokakuiselta ruokalistalta poimittu simpukkapata oli onnistunut alkuruoka kylmillä syyssäillä. Sen sijaan ylikypsä palvikinkku oli ulkonäöltään jo liian karu, vaikka maut olivatkin kohdallaan. Finnen huippuja ovat mainiot kasvisruoat sekä pitkään kypsytetyt liharuoat. Jos possunkylkirulla löytyy listalta, sitä ei kannata ohittaa. Myös lakritsipaahtovanukas on paikan klassikko hyvästä syystä.

Kolmen ruokalajin menu maksaa Finnessä 39 euroa ja maistuu taatusti. Finnen sisarravintola Kuurna tarjoaa vastaavaa laatua Kruununhaassa.

1 kommentti:

  1. Ateljé Finne on ehkä saanut turhan vähän huomiota blogissamme ja vakuuttavan illallisen jälkeen piti nostaa se kiinnostavimmat -listalle, vaikka en illasta erillistä juttua kirjoittanutkaan. Olen käynyt Finnessä kymmenisen kertaa ja joka kerta lähtenyt ulos todella tyytyväisenä. Loistava paikka!

    VastaaPoista