tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kuurna

Suurin osa Helsingin ravintoloista tyytyy valitsemaan listoilleen varmoja annoksia. Viime vuosina ainakin caesar-salaatti, valkosipulietanat, suklaafondant ja crème brûlée ovat löytyneet lähes jokaisen ravintolan ruokalistalta. Hyvässä ravintolassa kannattaa kuitenkin rohkeasti valita annos, joka kuulostaa kaikkein vähiten myyvältä. Ateljé Finnessä erinomainen valinta oli veripalttu ja Lupolon jälkiruoka ”valkosuklaata ja kirsikkaa” hurmasi syöjän, joka ei ole suuri valkosuklaan tai kirsikan ystävä.

Ravintola Kuurnan keittiö luottaa selvästi omaan osaamiseensa, sillä varmoja suosikkeja listalla ei ollut yhtään. Listan ulkopuolelta tosin löytyi takuuvarma klassikko: pippuripihvi. Jotta asiakkaan valinta osuisi hieman erikoisempaan annokseen, tarjoilijan suositus on ratkaisevan tärkeä. Kuurnassa tarjoilija ei kuitenkaan nostanut yhtään annosta ylitse muiden, ja alkuruoassa päädyttiin listan ulkopuolelta löytyneeseen tartar-pihviin. Se olikin onnistunut valinta, jota täydensi erinomainen tarjoilijan suosittelema viini. Myös pää- ja jälkiruoat jatkoivat vakuuttavaa linjaa.

Kuurnan illat koostuvat kahdesta kattauksesta, joista kiireettömyyttä arvostavan kannattaa valita myöhäisempi, kahdeksalta alkava kattaus. Viikoittain vaihtuvalla listalla on kolme alku-, pää- ja jälkiruokavaihtoehtoa sekä muutamia lisähintaan listan ulkopuolelta tilattavia annoksia. Ruoka Kuurnassa on laadukasta, miljöö viehättävä ja tunnelma sopivan rento.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti