sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Bar 9

Helsinkiläiset ovat ilmeisesti taantuman jälkeen löytäneet taas ulkona syömisen, sillä useista hinta-laatusuhteeltaan hyvistä ravintoloista on jo vaikea saada arki-illaksikaan pöytää lyhyellä varoitusajalla. Nälkäisenä Helsingin keskustassa pyöriminen on yleensä virhe, sillä paremman puutteessa saattaa eksyä keskustaa hallussaan pitäviin ketjuravintoloihin.

Punavuoresta on edelleen onneksi löytynyt kelvollista ruokaa ilman pöytävaraustakin, ainakin keskellä viikkoa. Kierros kannattaa aloittaa tähtäämällä Lupoloon, mutta jos se on täynnä, Uudenmaankadulla vaihtoehtoja on lisää. Tällä kertaa paikka löytyi Bar 9:stä. Bar 9 sopii mainiosti after work –paikaksi. Ruokalista on jopa melko laaja ottaen huomioon, että suuri osa baarin asiakkaista keskittyy juomapuoleen. Listalla on hyvää baariruokaa, mm. leipiä, salaatteja ja pastoja. Kuten nimikin kertoo, Bar 9 on kuitenkin ennen kaikkea baari, joten vain ruoan takia sinne ei kannata mennä. Jos oluen kylkeen kuitenkin kaipaa jotain syötävää, Bar 9 on hyvä vaihtoehto.

4 kommenttia:

 1. Ysibaarissa ei ole erillistä lounaslistaa, vaan sama ruokalista on voimassa koko päivän. Paikan klassikot sitruunakanapasta ja korianterikanawokki toimivat aina. Pöydän saa, jos ehtii paikalle ennen puoltapäivää.

  VastaaPoista
 2. Bar9 on todellakin klassikko, lempipaikkojani, josta saa todella hyvän lounaan! Ainoa miinus siitä, että pöydät ovat turhan lähekkäin, joten avoin kuulumistenvaihto lounasseuran kanssa ei ole mukavaa. Sitruunakanapasta ja korianteriwokki (saa myös tofuversiona) ovat munkin suosikit. :)

  VastaaPoista
 3. Ahtauden hyvä puoli on mahdollisuus salakuunnella mielenkiintoisten pöytänaapureiden puheita... Klassikot ovat usein klassikoita aivan syystä.

  VastaaPoista
 4. Ahtaudesta tietysti tulee osa paikan tunnelmaa, mutta tiivis tunnelma sopii paremmin iltaan kuin lounaalle, jolloin taustahäly ei juuri peitä naapuripöydän puheita.

  VastaaPoista