lauantai 23. huhtikuuta 2011

Perho

Ravintolakoulu Perhon opetusravintolassa on lähes aina käynnissä teemaviikot. Huhtikussa tarjolla on olutta ja makkaraa, toukokuussa on luvassa parsaa ja äyriäisiä.

Talon olut, Perhon rohkea, on kelpo ale. Se valittiin aperitiiviksi, sillä itse makkaroiden kanssa suositusolut oli peruslager. Talon makkarat olivat maukkaita mutta turhan vähärasvaisia. Kermassa muhennetut perunat toimivat kuitenkin hyvänä lisäkkeenä, samoin hapankaali.

Opetusravintolassa huomaa sen valtavan eron, joka tarjoilijaopiskelijan ja kokeneen, osaavan tarjoilijan välillä on. Ruoan laadussa ei yhtä suurta eroa ole, vaikka Perhossa keskimääräistä useammin toki annoksen joutuu keittiöön palauttamaan.

Koska Suomessa palveluyhteiskunta on vasta alkutekijöissään, suuri osa ravintoloiden asiakkaista tavoittelee ravintolassa edelleen täyttä vatsaa, eikä osaa arvostaa hyvää palvelua. Paras tapa kiittää on tietysti tipin jättäminen. Tyypillisesti tipit jaetaan sali- ja keittiöhenkilökunnan kesken, joten tippi toimii kiitoksena myös hyvästä ruoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti