sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Villetta

Taannoin eräs ravintoloitsija harmitteli, miten tasokasta ravintolaa on vaikea mieltää suomalaiseksi. Jos jotakin paikkaa kehutaan, sanotaan, että se on kuin ulkomailla.

Tasokkaita, nimenomaan suomalaisia ravintoloita meillä kyllä riittää, joten niitä on turha pitää enää ulkomaanihmeinä. Sen sijaan ulkomailta Suomeen voisi tuoda enemmänkin ravintoloita, jotka ovat edullisia arkipaikkoja, joihin mennään syömään perheen kanssa tai kaveriporukalla. Tällaiset ravintolat ovat omistajiensa näköisiä, henkilökunta on ammattitaidostaan ylpeä, ruoka on edullista mutta hyvää, ja tunnelma on lämmin ja rento.

Ruusulankadun Villetta on juuri tällainen paikka. Rahoja ei ole laitettu puitteisiin, mutta tunnelma on silti kotoisa ja mukava. Vaikka ravintola on niin syrjässä, että sinne tuskin kukaan eksyy tai poikkeaa hetken mielijohteesta, viikonloppuisin pöytää on vaikea saada ilman varausta. Palvelu on monikielistä teatteria. Pizzat ovat hyviä, ja niissä on kunnolla täytteitä. Ja jos jollakulla sattuu olemaan syntymäpäivä, koko ravintola tietenkin onnittelee laulamalla, suomeksi tai italiaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti