tiistai 12. heinäkuuta 2011

Sunn

Moni ruokailija varmasti yllättyisi siitä, miten suuri osa ruoasta valmistetaan ravintoloissa etukäteen. Hyvät esivalmistelut ovat kuitenkin välttämättömiä, jotta pääruoka saadaan alle puolessa tunnissa pöytään. Ruokalistaa laatiessa on tärkeää miettiä, mihin kunkin keittiön resurssit riittävät: valkosipuliperunat voi ja pitääkin valmistaa etukäteen, uusia perunoita sen sijaan ei voi keittää edellisenä päivän ja sitten lämmittää tarjolle.

Ravintola Sunnissa esivalmistelut on viety aivan liian pitkälle, sillä kahden hengen illalliseen osui kaksi todellista virhettä. Alkuruoaksi valitun tartarpihvin kanssa tarjottiin raa’an keltuaisen sijaan uppomuna. Sinänsä yhdistelmä toimii, mutta uppomuna oli jääkaappikylmä, eikä siten maistunut miltään. Toinen virhe tuli maksan lisäkkeeksi suositeltujen uusien perunoiden kanssa, sillä ne olivat selvästi etukäteen keitettyjä, eivätkä edes sisältä lämpimiä.

Sunnin ruokalistalta löytyy monta houkuttelevaa annosta, ja haukimureke olikin mainio pääruoka. Hinnat ovat kohtuullisia, ja annoksella kunnianhimoa hinta-laatusuhteen voi saada erinomaiseksi. Sijainti Senaatintorin laidalla on hyvä ja miljöö muovimattoa lukuun ottamatta onnistunut. Pienillä parannuksilla Sunn voi nousta suosituksi ruokaravintolaksi, mutta näin epätasaisella laadulla se ei pitkään pärjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti