tiistai 31. heinäkuuta 2012

Meche

Töölö jatkaa nousuaan ravintola-alueena. Heinäkuussa aukesi mainio ravintola Meche, joka tarjoaa erinomaista eurooppalaista bistroruokaa. Mechen myötä 30-luvulta asti toimineen ravintola Kerhosen tarina päättyi kituliaiden viimeisten vuosien jälkeen. Muutos kaljakuppilasta laaturavintolaksi oli enemmän kuin toivottu.

Mechen sisustus on erittäin karu, mutta akustiikka silti vielä miellyttävä. Isot ikkunat on onnistuttu hyödyntämään hyvin, sillä ulkoa ei näe kunnolla sisälle ja intiimi tunnelma säilyy vilkkaasti liikennöidystä Mechelininkadusta huolimatta.

Ruoka on erinomaista ja käsityön määrä valtava, sillä annoksissa on paljon komponentteja ja kaikki hienosti viimeisteltyjä. Pääruoan mustekala oli erityisen onnistunutta, suussasulavan pehmeää ja sopivasti hiillostunutta. Kauden raaka-aineiden käyttö annoksissa ilahdutti: herneitä, mansikkaa, kantarelleja. Myös viinisuositukset olivat osuvia.

Jälleen on Helsinkiin siis putkahtanut yksi uusi ravintola, jonka annokset ovat kauniita, runsaita ja täynnä hienoja oivalluksia. 39 euroa kolmen ruokalajin illallisesta tämän tason paikassa on vähintäänkin kohtuullista.

1 kommentti:

  1. Se unohtui mainita että paikan juureen leivottu vaalea leipä on aivan taivaallista!

    VastaaPoista