tiistai 20. heinäkuuta 2010

Bjornekaelderen

Frederiksbergissä noin viisi kilometriä Kööpenhaminan keskustasta sijaitseva ravintola Bjornekaelderen tarjoaa tanskalaista ruokaa. Vaikka nimenomaan porsas on Tanskan kansallisherkku, mahtuu listalle myös maistuvia kalaruokia ja sesongin suosikkeja.

Keväällä ja alkukesästä parsaa ei voi syödä liikaa ja Bjornekaelderenissä sitä herkkua sai helposti valittua sekä alku- että pääruokaan. Maisteluun pääsi myös tanskalaiserikoisuus: paistettua porsasta ja persiljakastiketta. Lähes kuiviksi paistetuissa porsaanviipaleissa oli runsaasti rasvaa kuten kuuluukin, ja miedot maut olivat suomalaiseen suuhun sopiva kokonaisuus. Muutenkin Bjornekaelderen miellyttää, sillä pelkistetyt annokset, konstailemattomat raaka-aineet ja turhaa pokkurointia karttava palvelu muodostavat hyvän ja rennon kokonaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti