torstai 15. heinäkuuta 2010

Elite

Hyvän terassin löytäminen ei ole Helsingissä helppoa. Jos juoman lisäksi toivoo saavansa vielä kelvollista syötävää, käy vapaan pöydän löytäminen kesähelteillä haastavaksi. Parhaiden ravintoloiden metsästystä helpottaa yleensä suuntaaminen hieman keskustan ulkopuolelle, niin nytkin.

Pöytää Eliten terassilla piti hieman jonottaa, mutta terassi on sen verran suuri, että pöytiä vapautui kohtuulliseen tahtiin. Koko ruokalista on tarjolla terassilla, ja muutenkin tasoa pyritään selvästi pitämään yllä myös terassilla ruokailijoille. Talon kolmen ruokalajin suositusmenu maksoi tarjouksena vain 36 euroa ja oli varmasti sen arvoinen. Inkiväärikastike jättikatkarapusalaatissa oli hieno oivallus.

Vuonna 1938 nykyiselle paikalleen muuttanut Elite on pitänyt suosionsa yli vuosikymmenten. Ruokalistan runko rakentuu vorschmakin ja pippuripihvin kaltaisille klassikoille, eikä listan muuttuvissakaan annoksissa kovin suuriin yllätyksiin pyritä. Elite on hyvä, muttei mitenkään säväyttävä ravintola. Valinta osui siihen kuuman kesäpäivän iltana nimenomaan varjoisan terassin ansiosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti