lauantai 22. tammikuuta 2011

Chez Dominique

Vuosi sitten Suomen ainoa kahta Michelin-tähteä kantava ravintola Chez Dominique alkoi taistella hiljaista tammi-helmikuuta vastaan "My first Chez Dominique" -kampanjalla. Ravintola tarjoaa puolentoista kuukauden ajan arki-iltoina kaksi menua yhden hinnalla. Harvoin on tämän tasoista ruokaa tarjolla näin edulliseen hintaan.

Alun pienet naposteltavat, keittiön tervehdykset ja huippulaadukkaat aperitiivit herättivät varmasti ruokahalun. Yhdeksän ruokalajin menussa oli sopivassa tasapainossa klassisuutta ja yllätyksiä, ja sesongin herkut olivat hienosti mukana. Viinit oli valittu taiten, eikä täydellisyyttä vähempää Dominiquelta kannatakaan odottaa.

Viinipaketti tuo toki roiman lisän laskuun ja alle kahdensadan euron on Dominiquesta vaikea päästä ulos tarjouksenkaan aikana. Mutta jos huippuravintolasta haluaa päästä nauttimaan vieläkin edullisemmin, lounasaikaan kolmen ruokalajin menun saa 29 eurolla.

Illallinen huippuravintolassa on kokonaisuus, jossa mitään ei jätetä huomiotta. Erityisesti palvelussa Dominique erottuu muista Suomen ravintoloista, ja toisen Michelin-tähden sanotaankin kertovan juuri palvelun laadusta. Chez Dominiquessa eleganssi on kuitenkin viety jo niin pitkälle, ettei sellaista juhlaa joka viikolle kaipaa. Toisaalta on upeaa nähdä, että Suomen ravintolamaailmassa on taitoa, intoa ja kunnianhimoa tehdä jotain näin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti