maanantai 24. tammikuuta 2011

The Sketch

Vaihtuvien näyttelyiden tuominen ravintolaan ei ole uusi idea. Helsingissä tämä on olennainen osa esimerkiksi Tornin Ateljee Barin ja Ysibaarin tunnelmaa. Harvoin teokset ovat kuitenkaan yhtä elävä osa ravintolatilaa kuin lontoolaisessa ravintola Sketchissä.

Edullisemmassa Gallery-salissa on vaihtuva videotaidenäyttely, joka peittää salin seinät puolesta välistä ylöspäin. James Lambertin tilaan rakentama Look and learn -teos oli niin yhtenäinen, että se teki tilan eläväksi kuitenkaan viemättä kaikkea huomiota tai olematta liian sekava.

Suomessa palvelun tasoa selitellään joskus henkilökunnan vähyydellä. Määrä ei kuitenkaan takaa laatua: Sketchissä neljään kastiin jaettu henkilökunta törmäili toisiinsa. Palvelu oli kyllä ystävällistä, mutta ei organisoitua; kukaan ei tuntunut tietävän, mitä pöydässämme tapahtuu. Esimerkiksi ruoat tulivat pöytään ennen viiniä.

Ruoat olivat kuitenkin varsin kelvollisia. Hummeribisque oli erinomaista, mutta sen lisäkkeenä olevaa mitäänsanomatonta riisiä oli aivan liikaa. Kampasimpukat olivat suussasulavia. Erikseet tilattavat lisäkkeet eivät istuneet annosten hiottuihin kokonaisuuksiin. Erehdyimme tilaamaan niitä tarjoilijan suosituksesta.

Mielenkiintoinen miljöö ja enimmäkseen onnistuneet annokset kompensoivat epätasaista palvelua, joten noin 200 punnan lasku kahden hengen kolmen ruokalajin illallisesta viineineen ei tuntunut kohtuuttomalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti