lauantai 8. tammikuuta 2011

Lasipalatsi

Suomalaiset tietävät varmasti, millaisia ovat venäläiset blinit. Ne ovat paksuja, hieman happamia tattarilettuja, jotka paistetaan reilussa voissa ja tarjoillaan mädin, smetanan ja sipulin kera. Erikoista kyllä, venäläiset eivät ole kuulleetkaan tällaisista blineistä. Venäjällä blinit toki usein tarjoillaan samoilla lisukkeilla, mutta blinit ovat ohuita, enemmänkin ranskalaisia crepejä muistuttavia vehnälettuja. Tattaria ei Venäjällä yleensä näe jauhoina. Siellä tyypillisempää on keittää tattarinjyvät kokonaisena puuroksi tai ruoan lisäkkeeksi.

Ravintola Lasipalatsin perinteisillä bliniviikoilla tarjoillaan tietysti suomalaisia venäläisiä blinejä. Ravintola oli loppiaisaattona täynnä, ja valtaosa illastajista näytti syövän juuri blinejä. Valitettavasti blinit eivät olleet niin hyviä kuin Lasipalatsin markkinointi antoi odottaa, sillä blineistä puuttui lähes kokonaan happamuus ja enemmän rapeuttakin olisi toivonut. Lisäkkeissä ei ollut moittimista.

Palvelu oli suomalaiseen tapaan hieman ynseää, ja asiakkaiden erikoistoiveet tuntuivat erityisen hankalilta. Palvelualttiudessa lähes kaikilla Helsingin ravintoloilla olisikin vielä kehitettävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti