Tamperelaiset yksityiset ravintolat ovat tiivistäneet yhteistyötään viime lokakuussa perustetun Food is Art -yhdistyksen kautta. Nyt helmikuussa yhdistys organisoi ensimmäisen kerran Tampereen kulinaariviikot, joiden tarkoituksena on kehittää Tampereen ravintolakulttuuria ja houkutella asiakkaita kokeilemaan Tampereen korkealaatuista ravintolatarjontaa. Joukko laadukkaita ravintoloita tarjoaa helmikuun ajan kolmen ruokalajin menun 37 eurolla.
Sipulikirkon vieressä sijaiseva Vinoteca del Piemonte tarjoaa hyvää ruokaa rennossa ilmapiirissä. Illan ruoka maistui, mutta annoksissa ei ollut yhtään täysosumaa. Ehkä lähimmäksi pääsi talon tiramisu, joka keräsi kovasti kiitosta. Ainoa varsinainen virhe oli hieman liian kypsä pihvi. Suositusviinit toimivat annosten kanssa hyvin, vaikkei siinäkään täydellisyyteen ylletty. Piemonten kellarista vaihtoehtoja olisi löytynyt, sillä ravintola ylpeilee yli sadan viinin valikoimallaan.
Vaikka illan annosten suhteen jäi vielä petrattavaa, Piemonte ilahduttaa tunnelmallaan ja ideoinnillaan. Ravintola järjestää muun muassa viininmaisteluiltoja, joissa yhdistellään ruokaa ja viinejä. Toivottavasti ravintolayrittäjien aktiivisuus palkitaan ja tavallisesti hiljainen helmikuu saa piristystä kulinaariviikoista.
maanantai 21. helmikuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti