keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Krog Madame

Kampissa sijaitsevaan Marttojen taloon aukesi helmikuussa monipuolinen ravintola: Krog Madame on ainakin baari, kahvila ja bistro, ja siellä on tarjolla karaokea ja cocktaileja sekä välimerellistä ruokaa. Onneksi Krog Madamen eri toiminnot eivät kuitenkaan ole samassa tilassa, joten bistro sopii hyvin myös rauhalliseen illanviettoon.

Krog Madamen tapasvalikoima kuuluu alkuruokana kaikkiin annoksiin ja maksaa pääruoaksi syötynä 15 euroa. Edulliselle hinnalle löytyy kuitenkin pätevä syy: lähes kaikki tapakset ovat pääosin purkkitavaraa. Tämä on tapaslautasilla yleinen ongelma, eikä tilannetta voi pelastaa lisäämällä pari itse tehtyä salaattia purkkiherkkujen joukkoon.

Pääruoaksi nautittu entrecôte oli hyvin kypsennetty, mutta suositellut lisäkkeet eivät sopineet kokonaisuuteen. Sama ongelma oli jättikatkaravuissa, sillä lisäkkeeksi tarjoiltu valkoinen patonki ei toiminut aasialaisten makujen kanssa. Jälkiruoaksi valitut letut olivat pettymykseksi kylmiä ja crema catalana todella makea. Palvelu oli kuitenkin ystävällistä ja aktiivista.

Hieman huolellisemmin laaditulla ruokalistalla Krog Madame voisi yltää hyväksi seurusteluravintolaksi. Pienempi valikoima pidemmälle valmistettuja tapaksia ja enemmän kokonaisuutena mietityt pääruoat auttaisivat jo paljon. Ja syövätkö libanonilaiset lettunsa tosiaan kylminä?

torstai 21. maaliskuuta 2013

Twisted

Helsingin ravintolamaailma mukautuu hienosti taloussuhdanteisiin. Taantuman mukana tulivat ensin bistrot ja nyt laadukas pikaruoka. Siitä erinomainen esimerkki on aasialaistyylistä katuruokaa tarjoava Twisted. Pieni ravintola Etu-Töölössä jää helposti ohikulkijaltakin huomaamatta, mutta silti paikka oli jo ennen kuutta arki-iltana täynnä. Moni haki ruokaa myös mukaan.

Ruokalista on tietysti lyhyt. Ensikertalaisen kannattaa ottaa 22 euron hintainen kombo ja seuralaisen mussaman curry, jolloin kahden hengen seurue saa maisteltua koko ruokalistan läpi. Ruoka on maukasta ja hauskaa, palvelu ystävällistä.

Koska ravintolaan ei voi tehdä pöytävarausta, ongelmaksi muodostuu helposti pöydän saatavuus. Siksi olisi hyvä, jos muutkin uskaltaisivat perustaa samantyylisiä paikkoja lähelle. Silloin nälän yllättäessä voisi luottaa siihen, ettei Twistedin sijaan päätyisi McDonaldsiin.

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Lihakauppa Roslund

Lihakauppa Roslund on muuttanut Vanhan kauppahallin remontin tieltä Hietalahden halliin ja avannut samalla lihakaupan kylkeen laadukkaita burgereita ja hodareita tarjoavan pienen ravintolan.

Roslundin tiskillä saa henkilökohtaista palvelua. Pekoni paistetaan asiakkaan toiveen mukaan ja maistiaisiakin tarjoillaan tiskin yli. Rosburgerin pihvi on erinomaisesti paistettu, eli juuri ja juuri kypsä kuten porsaanlihaa sisältävän jauhelihapihvin kuuluukin. Juusto on maukasta kypsää cheddaria, ja chilimajoneesi tuo mukavasti potkua hampurilaiseen. Muuten hyvä hampurilainen kompastuu usein surkeaan sämpylään, mutta Roslundilla ongelma on ratkaistu maukkaalla briossi-tyylisellä hampurilaissämpylällä.

Roslundin idea tuoda halliin laadukasta pikaruokaa Vanhasta kauppahallista tuttujen kebabtiskien sijaan on erinomainen. Kokonaisuudessaankin Hietalahden hallin valikoima näyttää lupaavalta; muun muassa lihakauppa Nice to meat Hki on pihvitarjonnallaan hyvä lisä perinteisiin hallin lihakauppoihin.

tiistai 6. marraskuuta 2012

Sushi wagocoro

Runeberginkatua ei Töölössä tarvitse kulkea monta korttelia, jos sushinälkä yllättää. Gyoshai ja Tokyo 55 ovat vastikään saaneet seurakseen Umeshun toisen ravintolan sekä japanilaisen pariskunnan perustaman Sushi wagocoron.

Wagocoro keskittyy myymään sushia mukaan ja on auki vain kuuteen asti illalla. Hinnat ovat keskitasoa, mutta laatu erinomainen, ainakin ensimmäisen kokeilun perusteella. Kala on tuoretta ja raikasta, riisi sopivan sileää ja tahmeaa, eikä annosta joudu kauaa odottamaan. Erityisesti grillattu lohi ja makrilli olivat loistavia. Edullisimmin sushiannoksen saanee kuitenkin edelleen mukaan Tokyo 55:stä, sillä take away -sushit myydään siellä 20 prosentin alennuksella listahinnasta.

torstai 13. syyskuuta 2012

Four Seasons

Ullanlinnassa sijaitseva Four Seasons on erinomainen lounasravintola. Lounasvaihtoehtoina ovat monipuolinen salaattivalikoima, keitto, lasagne ja kaksi päivittäin vaihtuvaa lämmintä ruokaa. Vaihtuvat annokset ovat yleensä raikkaita, kekseliäitä ja maistuvia, ja niiden kylkeen tulee reilu salaatti.

Sisätilat Four Seasonsissa ovat pienet – pöytiä on vain muutama ja vessa aiheuttaa jo klaustrofobiaa – mutta paikan persoonallinen ote viehättää. Lisää tilaa on kesäisin terassilla, mutta moni hakee lounaan mukaan. Lounasravintolan lisäksi Four Seasons on deli, kahvila ja aamiaispaikka.