torstai 19. elokuuta 2010

Mange sud

Ilmeisesti Helsingissä ei ole liikaa hyviä oman rahan illallispaikkoja. Edellisenä päivänä arki-illaksi ei saanut pöytää Atelje Finnestä eikä Juuresta - molemmat viihtyisiä ja kohtuuhintaisia paikkoja, jotka tarjoavat laadukasta suomalaista ruokaa. Kun lisäksi Loft oli sulkenut ovensa, valinta osui Eirassa sijaisevaan Mange sudiin.

Mangen tunnelma on sopiva yhdistelmä hienostuneisuutta ja rentoutta. Sama linja toimii sekä miljöössä ja palvelussa että ruoassa. 50 euron hintainen menu bourgeois on hyvä kokonaisuus ja hintansa arvoinen, mutta loppulaskussa oli ilmaa kymmenisen prosenttia. Ravintolan tapa veloittaa reilusti listan ulkopuolelta tilattavista tuotteista, kuten alkoholittomista juomista, on ikävä.

Suomalaiseen ruokaan keskittyvät ravintolat ovat lisääntyneet viime vuosina, ja sille ilmiölle Mange sud tarjoaa hyvän vaihtoehdon. Välimerellinen menu on sopivan kekseliäs ja annokset hyviin raaka-aineisiin nojaavia pelkistettyjä kokonaisuuksia. Viilaamalla hintoja arvonlisäveron alennuksen verran Mangen hinta-laatusuhdekin olisi kohdallaan.

2 kommenttia:

  1. Mange on ollut paikallaan nyt kaksi vuotta eikä ymmärtääkseni ole hyvistä arvioista huolimatta ollut mikään menestystarina. Luultavasti syynä on se, että se on kortteliravintolaksi hieman liian kallis. Tyypillinen ratkaisu ravintolan kannattamattomuuteen on Suomessa ollut hintojen nostaminen, vaikka ainoa oikea ratkaisu olisi houkutella lisää kävijöitä. Se taas ei hintoja nostamalla onnistu.

    VastaaPoista
  2. Keskustan ulkopuolisen fine dining paikan hinnat, mutta maut eivät kuitenkaan ihan kohdallaan..

    VastaaPoista