Suurin osa Helsingin ravintoloista tyytyy valitsemaan listoilleen varmoja annoksia. Viime vuosina ainakin caesar-salaatti, valkosipulietanat, suklaafondant ja crème brûlée ovat löytyneet lähes jokaisen ravintolan ruokalistalta. Hyvässä ravintolassa kannattaa kuitenkin rohkeasti valita annos, joka kuulostaa kaikkein vähiten myyvältä. Ateljé Finnessä erinomainen valinta oli veripalttu ja Lupolon jälkiruoka ”valkosuklaata ja kirsikkaa” hurmasi syöjän, joka ei ole suuri valkosuklaan tai kirsikan ystävä.
Ravintola Kuurnan keittiö luottaa selvästi omaan osaamiseensa, sillä varmoja suosikkeja listalla ei ollut yhtään. Listan ulkopuolelta tosin löytyi takuuvarma klassikko: pippuripihvi. Jotta asiakkaan valinta osuisi hieman erikoisempaan annokseen, tarjoilijan suositus on ratkaisevan tärkeä. Kuurnassa tarjoilija ei kuitenkaan nostanut yhtään annosta ylitse muiden, ja alkuruoassa päädyttiin listan ulkopuolelta löytyneeseen tartar-pihviin. Se olikin onnistunut valinta, jota täydensi erinomainen tarjoilijan suosittelema viini. Myös pää- ja jälkiruoat jatkoivat vakuuttavaa linjaa.
Kuurnan illat koostuvat kahdesta kattauksesta, joista kiireettömyyttä arvostavan kannattaa valita myöhäisempi, kahdeksalta alkava kattaus. Viikoittain vaihtuvalla listalla on kolme alku-, pää- ja jälkiruokavaihtoehtoa sekä muutamia lisähintaan listan ulkopuolelta tilattavia annoksia. Ruoka Kuurnassa on laadukasta, miljöö viehättävä ja tunnelma sopivan rento.
tiistai 22. maaliskuuta 2011
maanantai 14. maaliskuuta 2011
Sushi Art
Espoon Tapiolasta on viime vuosikymmeninä muutosvastarinnan seurauksena kadonnut lähes kaikki elämä, ja vain Stockmann on pitänyt kaupunginosan jokseenkin elossa. Nyt taantumisessa on viimein nähty pohja, ja Tapiolan palvelut näyttävät monipuolistuvan.
Myös lakkauttamisen partaalla käyneen Kino Tapiolan lähettyville Tapiolan keskustan itäpuolelle on viriämässä elämää. Elokuvateatteri on kunnostettu, ja suosittu turkkilainen ravintola Kilim on muuttamassa sen kylkeen. Viereiseen rakennukseen on avattu sushiravintola Sushi Art, ensimmäinen laatuaan Tapiolassa.
Sushi Art tarjoaa perussushia perushintaan. Nigireissä oli liikaa riisiä, eikä tonnikala maistunut tuoreelta - molemmat tavallisia ongelmia Suomen sushipaikoissa. Muuten kala oli tuoretta ja hyvää. Suurin virhe tuli kuitenkin laskutuksessa: vaikka tonnikala jäi syömättä ja sen heikosta laadusta myös huomautettiin henkilökunnalle, tonnikalasashimi laskutettiin täysimääräisesti.
Myös lakkauttamisen partaalla käyneen Kino Tapiolan lähettyville Tapiolan keskustan itäpuolelle on viriämässä elämää. Elokuvateatteri on kunnostettu, ja suosittu turkkilainen ravintola Kilim on muuttamassa sen kylkeen. Viereiseen rakennukseen on avattu sushiravintola Sushi Art, ensimmäinen laatuaan Tapiolassa.
Sushi Art tarjoaa perussushia perushintaan. Nigireissä oli liikaa riisiä, eikä tonnikala maistunut tuoreelta - molemmat tavallisia ongelmia Suomen sushipaikoissa. Muuten kala oli tuoretta ja hyvää. Suurin virhe tuli kuitenkin laskutuksessa: vaikka tonnikala jäi syömättä ja sen heikosta laadusta myös huomautettiin henkilökunnalle, tonnikalasashimi laskutettiin täysimääräisesti.
lauantai 12. maaliskuuta 2011
Théhuone
Teen ostaminen ruokakaupasta on osoittautunut erittäin haastavaksi, ainakin jos kaipaa jotain Earl Greytä erikoisempaa. Markettien erikoistee ovat tyypillisesti esanssinmakuista hedelmäteetä, jota myydään itämaisia mielikuvia herättävällä nimellä. Laadukkaita, eri tyyppisiä maustamattomia teelaatuja on haettava erikoiskaupoista, joita Helsingissä on nykyään jo hyvin tarjolla.
Eerikinkadulla toimiva teekauppa Théhuone muutti vajaa vuosi sitten hieman suurempiin tiloihin, ja nyt Théhuoneessa on muutama pöytä, joissa voi nauttia teepannullisen paikan päällä. Valitettavasti tilan sisustus on melko kolkko, eikä tunnelma siten ole peruskahvilaa kummempi. Teevalikoima on kuitenkin erinomainen ja palvelu aina asiantuntevaa.
Eerikinkadulla toimiva teekauppa Théhuone muutti vajaa vuosi sitten hieman suurempiin tiloihin, ja nyt Théhuoneessa on muutama pöytä, joissa voi nauttia teepannullisen paikan päällä. Valitettavasti tilan sisustus on melko kolkko, eikä tunnelma siten ole peruskahvilaa kummempi. Teevalikoima on kuitenkin erinomainen ja palvelu aina asiantuntevaa.
sunnuntai 6. maaliskuuta 2011
Bar 9
Helsinkiläiset ovat ilmeisesti taantuman jälkeen löytäneet taas ulkona syömisen, sillä useista hinta-laatusuhteeltaan hyvistä ravintoloista on jo vaikea saada arki-illaksikaan pöytää lyhyellä varoitusajalla. Nälkäisenä Helsingin keskustassa pyöriminen on yleensä virhe, sillä paremman puutteessa saattaa eksyä keskustaa hallussaan pitäviin ketjuravintoloihin.
Punavuoresta on edelleen onneksi löytynyt kelvollista ruokaa ilman pöytävaraustakin, ainakin keskellä viikkoa. Kierros kannattaa aloittaa tähtäämällä Lupoloon, mutta jos se on täynnä, Uudenmaankadulla vaihtoehtoja on lisää. Tällä kertaa paikka löytyi Bar 9:stä. Bar 9 sopii mainiosti after work –paikaksi. Ruokalista on jopa melko laaja ottaen huomioon, että suuri osa baarin asiakkaista keskittyy juomapuoleen. Listalla on hyvää baariruokaa, mm. leipiä, salaatteja ja pastoja. Kuten nimikin kertoo, Bar 9 on kuitenkin ennen kaikkea baari, joten vain ruoan takia sinne ei kannata mennä. Jos oluen kylkeen kuitenkin kaipaa jotain syötävää, Bar 9 on hyvä vaihtoehto.
Punavuoresta on edelleen onneksi löytynyt kelvollista ruokaa ilman pöytävaraustakin, ainakin keskellä viikkoa. Kierros kannattaa aloittaa tähtäämällä Lupoloon, mutta jos se on täynnä, Uudenmaankadulla vaihtoehtoja on lisää. Tällä kertaa paikka löytyi Bar 9:stä. Bar 9 sopii mainiosti after work –paikaksi. Ruokalista on jopa melko laaja ottaen huomioon, että suuri osa baarin asiakkaista keskittyy juomapuoleen. Listalla on hyvää baariruokaa, mm. leipiä, salaatteja ja pastoja. Kuten nimikin kertoo, Bar 9 on kuitenkin ennen kaikkea baari, joten vain ruoan takia sinne ei kannata mennä. Jos oluen kylkeen kuitenkin kaipaa jotain syötävää, Bar 9 on hyvä vaihtoehto.
tiistai 22. helmikuuta 2011
Muru
Tympeän ja välinpitämättömän asiakaspalvelun ainut vaihtoehto ei ole asiakkaan nöyrä myötäily ja kestohymy. Tämän todistaa Fredrikinkadulla sijaitseva ravintola Muru. Murussa asiakkaista huolehditaan itsensä likoon laittaen, letkeästi ja mutkattomasti. Esimerkki todellisesta asiakaslähtöisyydestä on se, ettei vain suositella sopivaa viiniä, vaan myös maistatetaan laseittain myytävää viiniä koko pöytäseurueella.
Toinen tavallinen harha on se, että jokaiselle jotakin -ajattelu ja suuri vaihtoehtojen määrä olisivat asiakaslähtöisyyttä. Murussa luotetaan omaan makuun niin paljon, että ravintolassa myydään varsinaisesti vain päivän menuta. Sen lisäksi saatavilla on muutamia vakituisia annoksia, kuten bouillabaissea. Päivän menu luvataan valmistaa erityisruokavaliot huomioon ottaen. Tämä on erinomainen ratkaisu etenkin kaikkiruokaisille asiakkaille, joita ahdistaa pitkien ruokalistojen ääressä arpominen. Kuten tarjoilijamme huomautti, näin saadaan myös keittiön hävikit pysymään kurissa.
Ruokalistan karsiminen pakottaa keittiön pysyttelemään turvallisilla vesillä annossuunnittelussa. Harmillisinta tämä oli sinänsä hyvissä jälkiruoissa. Paahtovanukas ja suklaafondantti toimivat aina, mutta niillä on vaikea ylittää odotuksia.
Edulliseksi Murua ei voi kehua: kaksi ruokalajia kustantaa 33 euroa, kolme ruokalajia 44 euroa. Varma ruoka, hyvä tunnelma ja omaleimainen palvelu tekevät paikasta kuitenkin hintansa arvoisen.
Toinen tavallinen harha on se, että jokaiselle jotakin -ajattelu ja suuri vaihtoehtojen määrä olisivat asiakaslähtöisyyttä. Murussa luotetaan omaan makuun niin paljon, että ravintolassa myydään varsinaisesti vain päivän menuta. Sen lisäksi saatavilla on muutamia vakituisia annoksia, kuten bouillabaissea. Päivän menu luvataan valmistaa erityisruokavaliot huomioon ottaen. Tämä on erinomainen ratkaisu etenkin kaikkiruokaisille asiakkaille, joita ahdistaa pitkien ruokalistojen ääressä arpominen. Kuten tarjoilijamme huomautti, näin saadaan myös keittiön hävikit pysymään kurissa.
Ruokalistan karsiminen pakottaa keittiön pysyttelemään turvallisilla vesillä annossuunnittelussa. Harmillisinta tämä oli sinänsä hyvissä jälkiruoissa. Paahtovanukas ja suklaafondantti toimivat aina, mutta niillä on vaikea ylittää odotuksia.
Edulliseksi Murua ei voi kehua: kaksi ruokalajia kustantaa 33 euroa, kolme ruokalajia 44 euroa. Varma ruoka, hyvä tunnelma ja omaleimainen palvelu tekevät paikasta kuitenkin hintansa arvoisen.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)